L’escola i la seva història 

El projecte ATGN neix de la voluntat de l’Esther León de fer descobrir una tradició al cor de la ciutat de Tarragona.

L’Any 1940 la mestre Consol Güell obre la primera escola de dansa de les comarques, en l’edifici declarat d’interès històric, del carrer López Peláez n.9.

Les primeres sabatilles de dansa arriben de la mà de la Sra. Güell i participen en els jocs florals i festivals de dansa.

L’Any 1975 les germanes Prats i Auqué, alumnes de la mestra Güell, fan obres en el mateix estudi i inauguren l’acadèmia de ballet Artis amb ja una seu a Reus sota aquest mateix nom.

Ben aviat el nom de la mestre Roser Prats es lligarà al nom Artis Tarragona i al cap de 43 anys de rigorós i constant treball formant a ballarines i professores de les comarques deixa un gran llegat artístic en la memòria de totes elles.

L’any 1995 Esther León comença la seva feina com assistent i professora dins de l’escola per aprendre l’ofici de la mà de la seva mestre des dels sis anys.

Després de sentir el bateg de molts cursos lectius i treballar braç a braç juntes durant vint-i-cinc anys l’any 2018 arriba el traspàs de l’escola.

Comença una nova etapa amb la sort de poder traslladar-se a les fantàstiques insta.lacions de més de 400 metres quadrats just davant de l’antic edifici, en el mateix carrer on durant més de vuitanta anys s’ha respirat dansa. Aquest és el motiu que inspira el nou nom de l’escola, que canvia per imperatiu legal.


ARTIS TARRAGONA passa a ser ATGN per guardar l’A d’Artis durant molts anys més a prop del cor i no oblidar mai la importància de les arrels. El llegat de la primera escola de dansa de la província continua amb més força i orgull que mai.

Gràcies a la Consol Güell i especialment a la Roser Prats, dues grans dones que ens van ensenyar a estimar la cultura a tantes generacions tarragonines.

Sobre l’espai:

L’escola és un espai ampli, agradable i cuidat en els detalls on es respira benestar. El valor de grup i de les amistats creades a l’escola és fonamental per nosaltres. El desig més gran que tenim és que l’escola sigui una segona llar per totes les alumnes que passen tantes hores del seu dia a dia gaudint del que ens uneix: LA DANSA

 

Formem part:

– Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya. APdC
– Associació de Professors de Dansa de les comarques de Tarragoan. APdCT
– Associació pel foment de la dansa a Tarragona.

“La dansa és descobrir, descobrir, descobrir”

Martha Graham

Direcció

López Peláez n.12 bis, 43002 Tarragona

Com arribar

Horari d'atenció

Dilluns a divendres: 16:30 - 20:30
Dissabtes: 10:00 - 13:00

Contacte

info@atgn.es
Truca'ns al 977 22 88 52
o al 665 48 83 15